
1. Сүүгээ гашилгана
Зөв гашилсан сүү элгэн тараг шиг боловч бага зэрэг цэлцгэнэж харагддаг. Гэхдээ амт болоод бүтцээрээ тарагнаас өөр. Сүүний тослог буюу цөцгий нь савтай сүүний дээр сүүний хэмжээнээс хамааран 2-4 хуруу зузаан тогтох ба шар өнгөөрөө сүүнээсээ ялгардаг. Сүүний тослогийг ялгаж авах эсэх нь таны дур. Цөцгий авахгүйгээр дараагийн үйлдлээ хийсэн ч болно.
2. Гашилсан сүүгээ ээдүүлнэ
Энэ хэсэг ээзгий хийхтэй нэлээд төстэй боловч шар сүүг гал дээр ширгээхгүй. Гашилсан сүүгээ час халуун болтол халаахад аяндаа өөрөө (ямар нэгэн ээдүүлэх зүйл хэрэггүй) ээддэг ба шар сүүг 80-85 хувьтай шахаж авна.
3. Хуурай тогоонд ээдмээ нухна
Халуун гал дээр тосгүй, усгүй, юу ч үгүй хуурай тогоонд бэлдсэн ээдмээ нэг чиглэлд эргүүлэн цөцгий амтагдтал хутгана. Эхэндээ ээдэм нь эмхрэхгүй, тал бүрд цацагдчих гээд хутгахад хэцүү байдаг. Бага сүүгээр хийж байгаа бол харьцангуй амархан. Ээдэм эмхэрсэн үед тогооны ирмэгээс төв рүү хуйлардаг. Хэчнээн тослогийг нь авсан бага зэргийн тослог ээдэмд үлддэг ба тэр нь ээдмийг хуйлрах нөхцөлийг бүрдүүлдэг.
4. Бага зэрэг элсэн чихэр нэмнэ
Тохиромжтой гал дээр цөцгий амтагдтал хутгасан ээдэм яг л “нүнжигтэй” цайвар шаргал өнгөтэй гурилан тостой төстэй харагддаг. Мэдээж амт нь шал өөр. Цөцгий амтагддаг. Бага зэрэг элсэн чихэр (1 л сүүнд 20 гр элсэн чихэр) хийхэд цөцгий амтагдсан ээдэм маань урсаж, хайлан шингэрчихнэ. Гэхдээ та хутгасаар л байх хэрэгтэй. 20 мин хутгасны дараа бага зэрэг аргана. Одоо хутгахаа болиод амсаад үзээрэй. Аманд ормогцоо хайлах шоколад шиг сүүн ааруул бэлэн боллоо.
Анхаарах зүйлс:
Хутгах хэрэгсэл нь аль болох модоор хийгдсэн байвал зохистой. Жишээ нь, модон ганжин, зориулалтын хутгуур... Эргүүлэх бүрд тогоотой үрэгдэх учир тогоог гэмтээхгүйн тулд модон эдлэлээр хутгах нь зөв сонголт юм.
Хуурай тогоонд хутгадаг учир бага зэрэг хусам тогтдог. Хэрэв галаа зөв тохируулж чадвал хусам ээдэм рүү орохгүй
Ээдэм эмхэртэл галаа бага багаар нэмээрэй. Нэгэнт ээдэм эмхэрсэн хойно жигд галаар тасралтгүй хутгана шүү.
Танд амжилт хүсье.
Зочин
(64.119.24.138) 2022-04-20 01:29Delgvvrt zarj bga svv bolh bolvuu
Хариулах
Зочин 86
(202.126.89.162) 2021-07-07 07:10Өчигдөрхөн хийх аргыг хүнээс сонссон. Яг л ингэж хэлж байна лээ. Туршиж үзнээ. Баярлалаа
Хариулах
Зочин
(43.242.243.42) 2020-02-16 18:02Hiij turshij uzlee yu ni buruu bolchiv oo . Huurai arguu butarsan yum bolchloo
Хариулах
эрдэнэ мандал
(64.119.19.209) 2020-01-19 12:353л сүүгээр хийж үзлээ яг энд бичсэн журмаар гэвч яг сүүн ааруул шиг болохгүй байна амт нь нэг өөр бочихлоо яг хайлсан хаймаг шиг болсон гэвч аманд ороод хайлахгүй яг резин шиг
Хариулах
Говийн өвгөн.
(202.21.108.163) 2020-01-18 13:35Тос даасан жинэхэнэ говийн бор ааруулаар хийж болох уу? Энэ зүйлийг? Говийн бор ааруулын амт үүнд байна уу? Амт чанар нь хэр нүнжигтэй эдэв дээ энэ? Манай говьд бол энэ зүйл чинь ааруул гэхээсээ шим шүүсгүй, нүнжиггүй ясан цагаан эд харагдаад байна шүү дээ.Говийн бид ч өөр шүү.
Хариулах
Зочин
(66.181.161.124) 2020-01-17 22:21Гоё харагдаж байна
Хариулах
Зочин
(66.181.160.16) 2020-01-16 20:58ТААЛАГ
Хариулах
Тамир
(121.55.92.58) 2020-01-15 23:53Баргийн хүний барах зүйл бишээ 10л сүүнээс 1 кг ааруул гарна нарийн технологитой
Хариулах
Зочин
(202.55.188.88) 2020-01-15 22:40Гашилаагүй сүүгээр хийж болох уу
Хариулах
Зочин
(202.55.188.88) 2020-01-15 22:39Ойлгомжгүй байна бичлэг байна уу,аруулын хэвийг ханаас авах вэ
Хариулах
Battuya.
(202.55.188.81) 2020-01-15 09:09Zow gashilgana gedeg ni l sonin buruu gashilgawal bolohgvi ymu te?
Хариулах
Желбеубай
(90.143.203.243) 2020-01-15 01:43Таны бичсэнийг ойлгосонгүй.Видео бичлэг хийгээд үзүүлвэл уг нь баярламаар байна.
Хариулах
Zochin
(103.229.121.63) 2020-01-14 16:10Guril holidog gesen biz de
Хариулах
Зочин
(122.201.31.96) 2021-01-29 14:17Хуцаад бай гичий минь
Хариулах
Зочин
(64.119.20.122) 2021-03-22 20:58Zail
Хариулах
Зочин
(139.5.218.94) 2020-01-14 13:22Сүүгээ зөв буруу гашилсныг яаж мэдэх вэ.
Хариулах
Зочин
(202.9.40.75) 2020-01-15 12:05Сүүг тараг хийж ээдүүллэг шүү дээ тэгэхгүй хөргөгчинд хийхгүй тасалгааны халуун 1 хоноход өөрөө гашилдаг
Хариулах
Сорри
(43.242.243.148) 2020-01-14 11:17Ойлгохгүй юм бна.ойлглсон бол туршиж үзэх блаа.
Хариулах
Зочин
(66.181.184.108) 2020-01-14 01:39Архангайн сүүн ааруул мөн ч гоё шүү.ө
Хариулах
харваач
(103.57.95.237) 2020-01-13 21:41Гашилсан сүүнээс ааруул биш бяслаг гарах бус уу
Хариулах
Зочин
(202.126.89.245) 2020-01-15 17:29aaruul gardiimaa
Хариулах
tuya
(66.181.160.36) 2020-01-13 19:25ih l ajil ordog tiim amar bish bhaa
Хариулах
Цэнгэл
(202.9.47.4) 2020-01-13 19:20Гоё арга зааж ѳгсѳнд баярлалаа. Ойролцоогоор 5литр сүүгээр хэр их ааруул болдог вэ?
Хариулах
дөшбат
(66.181.161.29) 2020-01-26 14:0910 л сүүнээс 1кг ааруул гарна гэж байх юм дээд талд
Хариулах
Dulamjaw
(66.181.161.120) 2020-01-23 22:03Yaj xideg ym be
Хариулах
Цэнгэл
(202.9.47.4) 2020-01-13 19:19Гоё арга зааж ѳгсѳнд баярлалаа. Ойролцоогоор 5литр сүүгээр хэр их ааруул болдог вэ?
Хариулах
zochin
(66.181.161.117) 2020-01-13 14:58unheer gaihaltai neg turshiz uzeedee tegeet unhheer amttai boloh uu suun aruul boloh uu
Хариулах
Зочин
(192.82.67.205) 2020-01-13 14:53Saihan medeelel bna turshij uznee
Хариулах
Цэрэннадмид
(202.21.99.238) 2020-01-13 13:19Час халуун болтол нь халаагаад шүүнэ гэнэ үү, энэ бас өрөөсгөл мэдээ байна, дурын нэг хүн дээрх тайлбарыг уншаад сүүн ааруулыг ч хийж барахгүй боловуу гэж бодож байна, харин мянга сонсохоор нэг үзээрэй, тэгвэл та дөхүүлэх болно шүү
Хариулах
Зочин
(66.181.182.250) 2020-01-13 15:00Цэрэннадмид ёстой л үнэндээ . Мянга сонсохоор нэг үз гэж.
Хариулах
ГАНГАА
(202.55.188.90) 2020-01-13 22:0410 ЛИТЕР СҮҮНЭЭС 1 кг ааруул гардаг ерөн бол намарын сүүгээр хийдэг л дээ намарын сүү гашиллахгүй ээддэг эсэглэн амт ордоггүй
Хариулах
Сарантуяа
(182.160.35.6) 2020-01-14 01:15Зев гашилгах гэдэг нь тараг хийж ээдvvлэлгvй ил тавьж гашилгахыг хэлж байнуу
Хариулах
дөшбат
(66.181.161.29) 2020-01-26 14:10тийм
Хариулах