Хүнсний бүтээгдэхүүний зохицол

Twitter Print
2020 оны 07-р сар 31-нд 10:41 цагт
Мэдээний зураг,

Хүнсний ногоо нь гурил, гурилан бүтээгдэхүүн, махны төрөлтэй нийцэх ба хамгийн сайн зохицолтой. Жишээ нь жигнэсэн үхрийн мах, гурвалжин будаа, байцааны салат гэх мэт. Харин сүүн бүтээгдэхүүний нь гурил болон махан бүтээгдэхүүний төрөлтэй зохицдог бол хүнсний ногоо, жимсийг хамт хэрэглэхгүй байх нь зүйтэй.

А бүлэг+ Б бүлэг= Байнга хамт хэрэглэж болно

А бүлэг+В бүлэг= Хамтад нь хэрэглэхэд боломжийн

Б бүлэг+В бүлэг= Хэзээ ч хамтад нь хэрэглэхгүй

Хоол тэжээл хурдан, зөв шингэхэд доорх зохицлыг мэдэж байх нь чухал.

Нүүрс ус, цардуулаг ихтэй хоолны боловсруулалтад амны хөндийд ялгардаг алкалайн гэдэг фермент хэрэгтэй байдаг. Харин уураг ихтэй хоолны боловсруулалтад хүчил хэрэгтэй байдаг. Энэ нь ходоодноос ялгардаг. Алкалайн болон хүчил нь хоорондоо нэгдэхээрээ бие биенийхээ үйлчилгээг саармагжуулж хоол боловсролт удааширч сайн шингэдэггүй байна

 

Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
Манай сайт танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
    АНХААР! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд www.mongolcom.mn хариуцлага хүлээхгүй.