Гурван махбодитой уялдан хоолны таарамж, шингэц өөр өөр байдаг

Twitter Print
2021 оны 05-р сар 12-нд 12:34 цагт
Мэдээний зураг,

Эртний Энэтхэгийн уламжлалт анагаах ухаан Аюурведа-д хүний биеийг гурван доша-д (махбод) хамааруулан үздэг. Тухайн дошагаас хамаараад хүний төрөлх чанар өөр өөр байдаг.

Vata буюу “Хий” дошад хий, огторгуй махбод давамгайлдаг

Pitta буюу “Шар” дошад гал махбод давамгайлдаг

Kappa буюу “Бадган” дошад шороо, усан махбод давамгайлдаг.

Доша нь биеийн галбир төдийгүй, дуртай хоол, хоолны шингэц, мөн сэтгэлзүйд нөлөөлдөг. Амьдарч байгаа газрынхаа хөрсөнд ургаж боловсорсон жимс ногоо, гурил будаагаар хийсэн хоол таны биед сайн зохицох, эрүүл шимтэй хоол болдог бөгөөд өөрийн доша-д тааруулан хооллох нь сэтгэл санаа, эрүүл мэнд, бие галбирын тэнцвэрт байдлыг хадгалахад чухал нөлөөтэй.

Тиймээс аль болох зөвхөн амтанд дурлаж биш харин өөрт илүү зохицох хүнсээр хоол ундаа баяжуулан зохих хэмжээгээр, зөв цагтаа таргалчих вий, бүдүүрчих вий гэсэн стрессгүйгээр сайхан бодол тээн тайван төвлөрч идэх нь тустай.

Д.Золзаяа

 
Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
Манай сайт танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
    АНХААР! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд www.mongolcom.mn хариуцлага хүлээхгүй.