Тараг, зөөхийтэй боорцог

Twitter Print
2019 оны 05-р сар 25-нд 10:15 цагт
Мэдээний зураг,

Нэг их гоё хөвсгөр, зөөлөн, ялимгүй эсгэлэндүү амттай, зөөхийтэй ч юм шиг гоё гэрийн мушгиа боорцог идмээр санагдах үе зөндөө л тохиолддог. Өөрөө хийж чадахгүй тул хий дэмий л дэлгүүрийн боорцогнуудыг энэ ямар бол, тэр нь ямар бол гэж харж харж аваад гэртээ иртэл бас л биш байдаг. Тэгвэл хүн бүхний идэх дуртай тарагтай, зөөхийтэй боорцогыг маш амархан хийх зөвлөгөөг хүргэе. Үүнийг хийхэд танай гэрт байдаг, энгийн л зүйлүүд хэрэг болно.

Орц:

- 250 мл тараг
- Зөөхий 3 амны халбага
- Өндөг 1 ш
- Гурил 400-500гр
- Элсэн чихэр 60 гр (өөрсдийн амтаар нэмж болно)
- Ургамлын тос 2 амны халбага
- Давс, сода тус бүр тал цайны халбага 

Хийх заавар

Тараг дээрээ бүх орцоо хийж хутгаад дээр нь гурилаа бага багаар хийж гарт наалдахааргүй зуурмаг болгоно. (Шаардлагатай хэмжээгээр хуурай гурил нэмж өгнө)

Зуурмагаа сайтар нухаад 0,5мм орчим зузаан элдэж, 2 хуруу орчим өргөн 13-15 см орчим урттай зүсэж хуваана.Түүнийхээ голоор зүсэлт хийж өгнө.

Голд нь зүсэлт хийж гаргасан нүхээр нэг үзүүрийг дотогшоо, нөгөө талыг нь гадагш гаргаж ирэх мая