Тахианы бөөрөнхий мах

Twitter Print
2016 оны 06-р сар 03-нд 18:10 цагт
Мэдээний зураг,

Орц:

Бөөрөнхий маханд:

  • Тахианы цээж мах/татсан/- 453 гр

  • Үрж жижиглэсэн Пармесан сыр /баяслаг/-180 гр

  • Сармис- 2 хумс

  • Өндөг-1 ширхэг

  • Талхны үртэс- 80 гр

  • Хуурай орегано-1 цайны халбага

  • Хуурай базилик- 2 хоолны халбага

  • Хуурай нунтаг яншуй- 3 гр

  • Сайтар жижиглэж хэрчсэн сонгино-2 хоолны халбага

  • Давс- 3 гр

  • Хар перец- 1 гр

  • Жижиглэж хэрчсэн хан боргоцой- 120 гр

Сүмсэнд:

  • Улаан лоолийн сүмc/ spaghetti sauce/- 480 мл

  • Базилик- 2 хоолны халбага

  • Орегано- 3 гр

  • Баяслаг /cыр/ 170 гр

  • Давс, Перец /амтлах/

Хийх арга:

  • Шарах шүүгээгээ 170 градуст халаана.

  • Бөөрөнхий маханд орох орцоо бүгдийг нь нэг саванд хийж хутгаад 16 хэсэгт хувааж бөөрөнхийлнө.

  • Бөөрөнхийлж бэлэн болсон махаа шарах шүүгээндээ хийж гадна талыг нь бор шаргал болтол 20 минут шарна.

  • Махаа шарж байх хооронд томхон хайруулын тавгаа дундаж гал дээр халаагаад улаан лоолийн сүмс, орегано хийж хутгаад 3-5 минут буцалгана.

  • Дараа нь давс перецээр амтлаад бөөрөнхий мах, базилик, баялаг /сыр/-аа  хийж хутгаад дундаж гал дээр 5-7 минут буцалгаснаар таны хийж буй хоол бэлэн болно.

Эх сурвалж: https://lag.mn/women/article109/ 

 

Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
Манай сайт танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
    АНХААР! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд www.mongolcom.mn хариуцлага хүлээхгүй.