Вискийг хэрхэн зөв уух вэ?

Twitter Print
2020 оны 07-р сар 26-нд 18:52 цагт
Мэдээний зураг,

Виски нь өвөрмөц, эрхэм ундаа бөгөөд зөвхөн цэвэр хэлбэрээр уух ёстой ч зарим хүмүүсийн хувьд уухад тохиромжгүй хүнд байдаг. Ус, сод, кола, жүүс, сүү гэх мэтээр шингэлж болно. Хатуу дүрэм байдаггүй.

Виски хэрхэн зөв уух талаар улс орон бүр өөр өөрийн хариулт өгдөг. Уух нь өөрийн гэсэн онцлогтой, өөрийн гэсэн соёл, өөрийн гэсэн хоолтой, хэд хэдэн төрөлтэй байдаг тул уух зарчим нь өөр өөр байдаг.

Скотчууд виски уухыг хүссэн үедээ, хаана ч хамаагүй уухыг илүүд үздэг. Эцсийн эцэст энэ бол тэдний үндэсний ундаа юм. Тэдгээрээс бусад улс орнууд үйлдвэрлэлийн уламжлалыг төдийгүй зарим хэрэглээний зан үйлийг баталжээ. Вискийг зузаан ёроол, ирмэг бүхий том шилэн саванд хийнэ. Энэ нь өрөөний температурт бага хэмжээний эрдэст усаар шингэлнэ. 

Шотландад зөвхөн энэ хэлбэрээр л үнэтэй архины амт, үнэр бүхэлдээ илэрдэг. Холимог ундаа хэрэглэх хандлага тийм ч хүнд биш юм. Тэдгээрийг сод, энгийн ус, кола гэх мэтээр шингэлж болно. Харьцаа нь маш өөр өөр байдаг - энэ бүхэн хэрэглэгчийн сонголтоос хамаарна. Виски нь том, чимээ шуугиантай орчинд дургүй байдаг тул чимээгүй байдлыг эрхэмлэдэг, тайван, нам гүм байхыг илүүд үздэг. Шотландууд үүнийг таван "S" дүрмийн дагуу уудаг:

хараа - өнгийг үнэлэх,

үнэрлэх - үнэрийг үнэрлэх,

swish - амтыг мэдрэх,

залгих - эхний шигшүүрийг авах,

шүрших - амт ба үнэрийн гүнийг бүрэн тайлахын тулд усаар шингэлнэ.

Ирландын вискийг хэрхэн уудаг

Бараг үргэлж цэвэр хэлбэрээр байдаг. Ирландын виски нь илүү зөөлөн тул бусад найрлагыг нэмж оруулах шаардлагагүй болно. Ирландчууд архийг шингэлэх нь маш ховор байдаг. Хэрэв шингэлэхийг хүсч байвал дүрмийг баримтална. зөвхөн цэвэр, цэнгэг ус, мөс байх ёстой бөгөөд ингэснээр амт нь юу ч үгүй ​​болно.

Ирландад маш их алдартай хар кофе

Үүнд: 4 хэсэг халуун хар кофе,

2 хэсэг Ирландын виски

бор сахар нэг халбага,

1.5 хэсэг тос.

Коктейль нь Олон улсын бартендерчдын холбооноос баталсан албан ёсны статустай.

Америкийн уламжлал - Америкт виски хэрхэн зөв уух вэ?

Мөс, кола эсвэл эдгээр хоёр бүрэлдэхүүнээр нэгэн зэрэг шингэлнэ. Эрдэнэ шиш дээр суурилсан Bourbon нь Америкчуудын дунд түгээмэл хэрэглэгддэг. Түүний амт нь тийм ч таатай биш юм. Тиймээс шүүс, кока-кола эсвэл мөсөн шоо зэргийг уухдаа нэмнэ.

Канадын виски нь илүү зөөлөн. Түвшинг бууруулахын тулд энгийн ус эсвэл сод хэрэглэдэг. 

Алдартай сортуудыг ашиглах уламжлал

Жак Дэниэлс виски нь өвөрмөц үнэртэй, утсан баялагны амттай. Анхны амтыг нь сүйтгэхгүйн тулд бараг үргэлж цэвэр хэлбэрээр хэрэглэдэг. Зарим нь мөсөөр байгалийн жүүс нэмж өгдөг. Тохиромжтой сонголт бол нимбэг эсвэл алим юм. Ямар ч нэмэлт бодисоор бузарлах ёсгүй сайн шотланд виски. Бага хэмжээний мөс эсвэл энгийн ус нэмэхийг зөвшөөрнө.

Жеймсон бол херри торхонд гурвалсан нэрэлт, удаан хадгалалтыг даван туулсан Ирландын вискиний өвөрмөц төрөл юм. Хурц амт, өвөрмөц бус үнэр нь язгууртны гарал үүсэл, зуун жилийн түүхийг илтгэнэ. Энэ нь хөнгөн зуушгүйгээр цэвэр хэлбэрээр уудаг. Улаан шошго - 35 төрлийн виски агуулсан холимог. Таван жил хүртэл тэсвэрлэх чадвартай тул энэ нь хатуу амтыг олж авдаг. Үүнийг кола, мөс эсвэл хөргөсөн жимсний шүүсээр шингэлэхийг зөвлөж байна.

Жим Beam бол шарсан цагаан царс торхонд дарсан өндөр настай виски юм. Тод цэцэгсийн, жимсний тэмдэглэгээтэй, тод тод модлог хүчтэй амт юм. Ихэвчлэн цэвэр хэлбэрээр уух ёстой байдаг. Мөн ус, мөс, кола, хамт хэрэглэх ба янз бүрийн коктейлд тохирдог.

Америкийн кола бүхий виски

Виски, кола коктейль Америк тивээс Европ тивд ирсэн гэж үздэг. Хатуу чанарыг зөөлрүүлэхийн тулд эрдэнэ шишийн бурбоныг шингэлсэн.

Виски, кола зэргийг хэрхэн уух вэ?

Өндөр шилийг дээд хэсэгт нь шүүсэн эсвэл рашаан усыг хөлдөөсөн мөсөөр дүүргэнэ. Хөргөсөн ба шинээр задалсан колаг нэмнэ. Шилэн сав хэрэглэх бөгөөд хуванцар саванд чанар нь алдагддаг гэж үздэг. Хуучирсан эсвэл бүлээн кола хэрэглэхийг зөвлөдөггүй коктейлийг үнэ цэнэгүй болгоно.

Архи, согтууруулах ундааг 1:1 харьцаагаар шингэлэхийг зөвлөдөггүй. Коктейль нь хэтэрхий хүчтэй. Мөн чихрийн хэмжээ их байгаа тул архи нь цусанд хэт хурдан шингэдэг тул хүн хурдан согтдог.

Хоол, зууш

Хүч чадалтай ч гэсэн виски зуушны хэрэг их биш. Энэ бол урт удаан насалдаг эрхэм, цэвэршүүлсэн ундаа юм. Үнэтэй сортуудыг нь үдийн хоол эсвэл оройн хоолонд хэзээ ч уухгүй. Жинхэнэ мэдлэгтэй хүмүүс өндөр чанарын амт, үнэрийг тайван, нам гүм орчинд эсвэл ойр дотны хүмүүсийн уулзалтад уух дуртай байдаг.

Вискийг ихэвчлэн зузаан ёроолтой цилиндр шилэн аяганд хийх ёстой. Ийм саванд архи, согтууруулах ундаанд мөс, ус, жүүс эсвэл кола зэргийг холих нь тохиромжтой юм. Ерөнхийдөө төрөл бүр өөрийн гэсэн шилтэй байдаг.

Виски шилний төрөл:

Богино шил - 40 мл-ээс ихгүй хэмжээтэй шил. Шота-ийн нийтлэг хэлбэр нь доошоо нарийсч, дээшээ өргөж байна. Вискиний үнэр нь тархаж, хамар руу цоргихгүй. Тиймээс үнэтэй сортуудыг ийм шилэнд хадгалддаггүй.

Tumbler (Highball) - өтгөн ёроолтой, шулуун талтай шил. Заримдаа Highballs нь баррель хэлбэртэй байдаг. Эзлэхүүн - 200 мл хүртэл. Скотч ба Ирландын цэвэр вискийг уухад ашигладаг. Вискийг мөсөөр шингэлж эсвэл коктейль хийхэд тохиромжтой савалгаа 100 мл хүртэл.

Алтанзул хэлбэртэй шил юм. Холимог виски эсвэл коктейл хийхэд тохиромжгүй. Эзлэхүүн - 100 мл хүртэл. Snifter нь нарийхан иштэй, хурц хэлбэртэй булцуу мэт п, Эзлэхүүн - 150 мл хүртэл. Тиймээс виски төрөл бүрийн шилэн геометрийг ашигладаг байна.

Р.Сайхан-Уул

 

Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
Манай сайт танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
    АНХААР! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд www.mongolcom.mn хариуцлага хүлээхгүй.