Бүх төрлийн шарах шүүгээний тохиргооны тайлбар

Twitter Print
2021 оны 11-р сар 26-нд 15:11 цагт
Мэдээний зураг,

Олон үйлдвэрлэгчид хоолоо зууханд хийхээсээ өмнө хүссэн температурт урьдчилан халаахыг зөвлөдөг. Гэхдээ бүтээгдэхүүнийг хүйтэн зууханд хийж болох тохиолдол үл хамаарах зүйлүүд байдаг.

Жишээлбэл, өөх тостой мах. Энэ тохиолдолд зууханд хоол хийхээс хоёр минутын өмнө унтрааж болно. Хоолыг үлдэгдэл температураар болгоно. Хоол хийх явцад дотор нь зөв температурыг хадгалахын тулд зуухны хаалгыг аль болох бага онгойлгох хэрэгтэй.

Цахилгаан зуух нь олон эерэг сонголттой тул хийн төхөөрөмжөөс илүү түгээмэл байдаг. Эдгээр гол функцуудын нэг нь температурын тохиргоо юм. Зууханд хоол хийх олон жор дээр энэ баримтыг заагаагүй тул шинэхэн тогоочдод асуудал үүсгэдэг.

Талх нарийн боовны тавцан өндөр байх тусам бүтээгдэхүүнийг хурдан чанах бөгөөд хэрвээ та хоол хийж дуусахад дээр нь тавьбал илүү сайн хүрэн өнгөтэй болно. Үүний эсрэгээр, хэрэв хоол хүнс түлэгдэж эхэлбэл савыг доод түвшинд буулгаж болно. Доод тал нь хоолыг жигд  жигнэнэ.

Бэлтгэх чанар нь ихэвчлэн хоол хүнс байрладаг аяга тавгаас хамаарна. Жишээлбэл, хөнгөн цагаан, шилэн бүтээгдэхүүн дулааныг сайн дамжуулдаггүй тул процессыг удаашруулдаг. Хоолыг ихэвчлэн сайн жигнэх, алтан царцдастай байх шаардлагатай байдаг. Энэ тохиолдолд зарим зуух нь ийм чухал горимоор тоноглогдсон байдаг: дээд түвшний стандарт халаалт, доод түвшний хүчтэй халаалт. Дээд халаалт нь хамгийн хялбар халаалтын арга бөгөөд жигнэх, шарахад тохиромжтой дээд давхаргууд нарийн дулааны боловсруулалт шаарддаг бялуу болон бусад хоол. 

Доод халаалт - дулаан нь зуухны ёроолоос гардаг. Энэ нь шарсан мах болон боовны доод давхаргыг жигнэхэд тохиромжтой. 

Дээд ба доод халаалт Уламжлалт халаалтын арга бол хамгийн түгээмэл бөгөөд байнга ашигладаг арга юм. Дээд ба доод халаалтыг нэгэн зэрэг ашиглах нь олон жороор бялуу болон бусад хоол хийх боломжийг олгодог.

Тогтмол халаалт нь талх, бялуунаас эхлээд шарсан гахайн мах хүртэл олон төрлийн хоол хийх боломжийг олгодог.

Эргэлттэй халуун агаар + Доод дулаан - Энэ тохиргоог Италийн уламжлалт хоол болох пицца бэлтгэхэд ашиглах нь зүйтэй. Халуун агаар нь зуухны бүх хэсэгт тархдаг боловч доод тал нь илүү их төвлөрдөг тул төгс пицца, жигнэмэг эсвэл задгай бялууг удаан хүлээх шаардлагагүй болно.

Сэнс хүйтэн агаарын эргэлт үү?

Энэ функцийг температурыг тохируулахгүйгээр ашиглах нь гэсгээхэд хамгийн тохиромжтой хүнсний бүтээгдэхүүн эсвэл жишээлбэл, мөөг эсвэл алим хатаах гэх мэт. Нэмж дурдахад улам бүр түгээмэл болж байгаа нэмэлт шийдлүүд байдаг. Агаарын сэрүүн эргэлтийн функцийг дээд + доод халаалттөгс бялуу жигнэх.

Хослол сэнс + дээд халаалт зуухны дээд хэсэгт температурыг нэмэгдүүлж, улмаар бялууны дээд давхаргыг хүрэн болгох боломжийг олгодог. Сэнс + доод халаалт бялууны доод давхаргыг жигнэхэд хамгийн сайн ашигладаг. Халуун агаарын эргэлтийг дээд халаалт, мах шарах зориулалттай ашиглаж болно.

Шорлог - энэ онцлог нь зуухны бүх загваруудад байдаггүй боловч үүнийг дурдах нь зүйтэй. Энэ нь ихэвчлэн шувууны махыг их хэмжээгээр шарахын тулд шарах махтай хамт хэрэглэдэг.

Эх сурвалж: Next.mn

 

Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
Манай сайт танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
    АНХААР! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд www.mongolcom.mn хариуцлага хүлээхгүй.