Усыг яагаад хоёр дахин буцалгадаггүй вэ

Twitter Print
2020 оны 01-р сар 20-нд 17:02 цагт
Мэдээний зураг,

Ус утгаараа амьдралын эх үүсвэр бөгөөд бидний бие махбодийн 80 хувийг (нялх хүүхдэд - 90%) эзэлдэг тул усны чанарт хамгийн хатуу шаардлага тавьдаг байх ёстой юм.

Харамсалтай нь, усан хангамжийн системээр дамжин манай байшинд орж ирдэг ус нь зөвхөн ашигтай шинж чанарыг агуулдаг төдийгүй хлорын элементүүд, янз бүрийн хүнд нэгдлүүд, хортой хольцыг агуулдаг бөгөөд орчин үеийн шүүлтүүрүүд ч үүнийг үргэлж даван туулж чаддаггүй. Шинжээчдийн үзэж байгаагаар хөрсний бохирдлын өнөөгийн нөхцөлд талст цэвэршилтийг баталгаажуулдаггүй. 

Хэрэглэсэн усыг халдваргүйжүүлэх, сайжруулах гол арга замуудын нэг нь буцалгах бөгөөд үүний үр дүнд олон нян устаж, хлорын хэмжээ буурч, ус нь илүү зөөлөн болдог. Гэтэл буцалсан усанд хийгдсэн олон тооны судалгаагаар хүнд металууд усыг цэвэршүүлэх энэ аргаар алга болдоггүй бөгөөд хлорамогены зарим хэсгүүд бусад элементүүдтэй холбогдож маш хортой бодис болж хувирдаг.

усыг дахин буцалгах зурган илэрцүүд

Хэрэв үдийн цайны үеэр ихэвчлэн оффис, аж ахуйн нэгжид ихэвчлэн ижил усыг хэд хэдэн удаа буцалгаж хийвэл биед аюултай аюултай нэгдлүүдийн концентраци тус бүр нэмэгдэж, хүчилтөрөгчийн ашигтай бодисын эзлэх хувь хамгийн бага хэмжээнд хүртэл буурсан байдаг. Өөрөөр хэлбэл, "амьд", хэрэгтэй байх ус нь "үхсэн", хортой нэгдэл агуулагч болж хувирдаг байна.

Р.Сайхан-Уул

 

Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
Манай сайт танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
    АНХААР! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд www.mongolcom.mn хариуцлага хүлээхгүй.