Батгатай хүмүүст шоколаднаас татгалзахыг зөвлөе

2019 оны 05-р сар 15-нд 15:50 цагт
Мэдээний зураг,

Шоколадны найрлаганд байгаа 63% холестролын агууламжтай какаоны тос хүний аманд оронгуутаа уусдаг. 35 градусын халуунд бүрэн хайлдаг тул, амтлаг урвалжийг өдөөдөг байна.

Хүний цусны шинжилгээнд байдаг LDL үзүүлэлтийг ихэсгэдэг. Нэг шоколадын тослог нь 300 гр сүүний тослогтой тэнцдэг. Гашуун шоколадын 72% какаотой байдаг. Шинэ Зеландын цагаан шоколаданд 20% ургамлын тос, 5% палмогийн тос байдаг.

Шоколадын найрлаганд Emulsifiers,Lecithin бас Е-476, potassium, zing, iron calcium, байх бөгөөд гол найрлага нь магнез хүнийг тайвшруулах, эмэгтэй хүний сарын тэмдэг ирэх үед шоколад идэхэд өвдөлт зовиурыг багасгаж өгдөг байна.

Шоколаданд чихрийн агууламж ихээхэн хувийг эзэлдэг. Тиймээс шоколад идэхэд тархинаас эндоферон ялгарч, тархийг амраахаас гадна шоколадыг дахин идэх дуршлыг бий болгодог. Шоколад идэхэд бүх насныханд батга үүсдэг. Хүн тайван бус үедээ шоколад идэхэд тайвширч таатай мэдрэмжийг авдаг байна. Шоколадны найрлаганд байдаг кофеин хүний цусыг шингэлж даралт ихэсгэдэг. 

Phenylethylamine хэмээх бодис нь дотоод шүүрлийн булчирхайд нөлөөлж, хайрыг ундрааж баясал төрүүлэхээс гадна, ходоодны үйл ажиллагааг сэдрээж ховдог болгож, зарим хүний хеликобактерыг идэвхжүүлснээс батга гарах нэг шалтгаан болдог.

www.mongolcom.mn

 

Энэ мэдээ танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
Манай сайт танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Танд баярлалаа.
    АНХААР! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд www.mongolcom.mn хариуцлага хүлээхгүй.